Άβιβλος συγγραφέας, σύντομα μύθος!

IMG_5998

Άβιβλος συγγραφέας «ΦΡΑΝΤΖ ΚΛΑΦΤΑ – ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ!»

“Για χρόνια, έπεφτα για ύπνο νωρίς. Γιατί μόλις μου έλεγε η μαμά μου να διαβάσω, μ’ έπιανε η νύστα και πήγαινα κατευθείαν για ύπνο. Όσο περισσότερο διάβασμα είχα, τόσο πιο βαθύ ύπνο έκανα.”

Φραντζ Κλάφτα. Άβιβλος συγγραφέας, σύντομα μύθος.

Τα λόγια είναι περιττά!

Όταν τα άλλα παιδιά διαβάζουν για να ξυπνήσουν, υπάρχει ένα παιδί που διαβάζει… και το παίρνει ο ύπνος.

Είναι ο συγγραφέας Φραντζ Κλάφτα και αποφασίζει να γράψει το δικό του βιβλίο για να γίνει ένας ζωντανός μύθος. Και φυσικά… δεν τα καταφέρνει.

Είναι πολύ μικρός ακόμη.

fb_post_quote_03

Δεν είναι ένας «χάρτινος» χαρακτήρας.

Σε αυτό το βιβλίο καταγράφουμε λεπτό προς λεπτό (σχεδόν), την αγωνιώδη προσπάθεια του ήρωα Φραντζ Κλάφτα… προς την αποτυχία. Στις σελίδες του βιβλίου «Φραντζ Κλάφτα – Τα λόγια είναι περιττά!», γεννιέται ένας μοναδικός ήρωας γεμάτος φιλοδοξίες (να γίνει μύθος), έντονες σχέσεις (τον καταπιέζει ο αναβλητικός εαυτός του και η συμμαθήτρια μάνατζέρ του) και μεγάλες εσωτερικές συγκρούσεις (ο μπαμπάς του είναι κλόουν και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σοβαρό προφίλ…).

fb_post_quote_05

Είναι αστείο αλλά δεν είναι «ελαφρύ».

Παρόλη την «ελαφράδα» του, αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο μικρές «παγίδες» γνώσης φυτεμένες εδώ κι εκεί σε κάθε σελίδα και σε κάθε «χοντρό» ή «λεπτό» αστείο, μικρά «μικρόβια» (δεκάδες αναφορές σε μεγάλους συγγραφείς όπως ο Ντίκενς, ο Σαίξπηρ, ο Προυστ, ο Μοπασάν, ο Φλομπέρ κ.α.) που εισχωρούν στο μυαλό των παιδιών κι έχουν την μυστική αποστολή να ξυπνήσουν μέσα τους τη μούσα της συγγραφής!

fb_post_quote_01

Δεν είναι άλλο ένα βιβλίο δημιουργικής γραφής.

Κι όμως. Δεν θα βρείτε μέσα στις σελίδες του τους πραγματικούς κανόνες της συγγραφής παρά μόνο αν καταφέρετε να αντιστρέψετε όλα αυτά τα αστεία που εμφανίζονται σε κάθε σελίδα. Γιατί αυτό το βιβλίο δεν θέλει να διδάξει γραφή και συγγραφή αλλά δημιουργικότητα.

IMG_6133

Είναι ένα βιβλίο για τα παιδιά που… δεν διαβάζουν.

Το βιβλίο είναι γρήγορο, διασκεδαστικό, γεμάτο ανατροπές και εικονογράφηση που θυμίζει κόμικς. Χωρισμένο σε 2 μέρη και 20 σύντομα κεφάλαια που κάθε ένα από αυτά έχει και ένα ξεκαρδιστικό απόφθεγμα του ήρωα συγγραφέα. Το βιβλίο είναι φτιαγμένο για τις ηλικίες 8-14 και κυρίως, για παιδιά που ποστάρουν πολύ περισσότερο απ’ ότι ξεφυλλίζουν. Είναι με λίγα λόγια φτιαγμένο για τα παιδιά της εποχής μας που έχουν γεννηθεί στην τεχνολογία, έχουν «φυλακιστεί» σε μια οθόνη, είναι λίγο μπερδεμένα, λίγο θυμωμένα (με τους γονείς τους, τις συνθήκες, τις υποχρεώσεις, το σχολείο και γενικά, όλον τον κόσμο) και έχουν γίνει «κολλητάρια» με τον καλύτερο «φανταστικό» φίλο:

την αναβλητικότητα.

 

ΗΛΙΚΙΕΣ: 8-14

IMG_6129IMG_6134

IMG_6193IMG_6130

IMG_6080

IMG_6192IMG_6230IMG_6215IMG_6214

 

 

One thought on “Άβιβλος συγγραφέας, σύντομα μύθος!”

  1. Το βιβλίο Φράντζ Κλάφτα μ΄άρεσε πάρα πολύ. Μου άρεσε το σημείο με τη συσκευή καταστροφής αναβλητικού εαυτού . Καλή επιτυχία στα επόμενα βιβλία. Αλεξανδρος12

Σίγουρα έχεις κάτι να πεις!